Cum faci să afli ceea ce încă nu știi că nu știi?

Până la postul următor, aș vrea să pun întrebarea din titlu. Cine răspunde primul? :)

6 Responses to “Cum faci să afli ceea ce încă nu știi că nu știi?”

 1. Sergin says:

  Buna!
  Depinde ...:)
  Uneori ma uit in privirile oamenilor, in anumite situatii, incercand sa pricep ce ganduri oglindesc ochii lor...
  Uneori ma plimb prin locuri si locuri incercand (nestresat)sa adun informatie vizuala care se distribuie singura in muuulte intrebari, idei si raspunsuri...
  Uneori ma agat de cate o problema dificila de logica si chiar daca nu ajung pe loc la un rezultat, descopar ca nu stiam ca nu stiu anumite lucruri...
  Vezi? depinde...
  P.S. ce primeste cine raspunde primul (prima)?

 2. Diana says:

  @Sergin Primește un pic de introspecție (a trebuit ca să formulezi răspunsul, nu?). Și mulțumirile mele speciale :)

  Cine mai răspunde?

 3. Numai pe cale empirica. Ne putem inchide intr-un dulap si sa stam acolo 1000 de ani, tot nu ne vom cunoste pe noi insine. 10 minute de experimentare fac mai mult. :-)

 4. Diana says:

  Eu sunt mai (prea?) moderată: e bun și empiricul, e bună și reflecția închis în dulap. Și trebuie amândouă, alternate. Ca la învățatul unei limbi străine: trebuie și practică, mai trebuie și gramatică. Dar cred că esențial este să ne punem mereu întrebări. Din întrebare în întrebare, uneori ajungi la lucruri pe care nici nu știai că nu le știi. Voi ce ziceți? :)

 5. Cred că nu am zis ce trebuia să zic până la capăt. Ideea era de experimentare - disecare mentala a experientelor - experimentare - iar meditatie... si tot asa. :-)

  Si un mic offtopic legat de discutia de ieri: Se pare ca avem raspunsul la intrebarea "Ce trebuie sa faca un roman pentru a castiga premiul Nobel?" Să plece din România şi să scrie într-o limbă de circulaţie internaţională.

 6. Diana says:

  Ei, dacă ai dus până la capăt se pare că ziceam același lucru.

  Offtopic: ca româncă, mă bucur că Herta Mueller e laureata :) Dar în același timp îmi pare rău că trebuie să mă mulțumesc cu bucuria pentru cineva pe jumătate român, care nu a scris deloc în română și care în plus practic a desfășurat cam toată activitatea recompensată de premiu în străinătate. Ce-i drept a scris despre greutățile din timpul comunismului în România, dar sper că nu asta e toată contribuția României. Felicitări dânsei ca persoană, dar cum facem să nu mai fie musai să pleci din țară ca să poți avea astfel de realizări ? :)

Leave a Reply