Bloguri cu repetitie



February 23rd, 2012 by Diana Coman

Astazi am "descoperit" vreo 70-80 bloguri noi, dar nici macar unul sa chiar vreau sa-l adaug in reader. Nu glumesc, am luat pur si simplu o lista cu bloguri pe wordpress si am luat la rand ce era acolo. Am citit cel putin cate un articol complet de la fiecare, de cele mai multe ori mai mult de unul. Din pacate, atunci cand am citit mai mult de un articol a fost mai degraba din optimism decat din entuziasm ori interes. Adica n-am citit al doilea articol pentru ca primul mi-a starnit interesul, ci ca un fel de a doua sansa, sperand ca poate, poate omul o scrie ceva, si-o fi doar ca am nimerit eu initial taman un articol mai slab ori ceva.

Per total pot zice ca se sustine fara probleme impresia mea anterioara, dar exercitiul in sine a folosit totusi la ceva: cand vezi atata repetitie si atata nimic insailat din trei cuvinte, doua poze si cate un videoclip, parca devine mai usor de inteles si foamea cititorilor si cata diferenta poate face orice text scris cu o idee (nici nu mai conteaza prea mult care, doar sa chiar fie idee), cap si coada, straduinta rezonabila. Si perseverenta, directie, interes real (daca pasiune e prea mult spus), descoperire muncita si abia apoi impartasita.

Curios totusi cum de cei care nu impartasesc nici o descoperire proprie ci repeta la infinit aceleasi citate (pe post de articole, sa ne intelegem), aceleasi videoclipuri si aceleasi banalitati cotidiene nu par sa realizeze ca sunt... aceleasi. Ca mai sunt in cel putin zece locuri (mai bine zis o suta minim), ca ei functioneaza practic pur si simplu ca repetitoare ori masini de copiat. Si ca dintre zece, o suta ori o mie de masini de copiat o vei alege pe cea care-i mai la indemana si-ti vei schimba alegerea oricand, fara macar sa bagi de seama, fara sa-ti pese, fara sa conteze.

Au desigur si masinile de copiat rolul lor, meritul lor. Are si repetitia acelorasi lucruri rolul ei, de multiplicare, de pastrare, de invatare. Pana la urma daca nu invata cei care chiar repeta nici nu-i bai: pot invata altii, trecatorii, privitorii, cititorii. Si uneori macar se amuza.

In cuvintele nemuritoare descoperite astazi pe blogul lui nelutu, situatia se poate uneori descrie fix asa: "Goethe citat de Bruce Lee". Bine ca inca nu e invers.

Comments feed: RSS 2.0

26 Responses to “Bloguri cu repetitie”

  1. Florin says:

    Haterita.
    Sunt postari care, luate separat, nu spun mai nimic dar, luat bleogul si citit constant/legate postarile intre ele (cum ar fi articolul dinsus legat de "Acest orasel micut de-i numit satucul blegosfera"), suna mai bine.
    Daca disecam aproape orice blog, nu se poate sa nu gasim postari din care nu curge (laptele, mierea) sensul vietii, postari care-s fie banale, fie niste truisme spuse (de catre altii) de multe ori si mult mai bine.
    Cum am mai spus, depinde de fiecare cum intelege fremosul, senzationalul, lucrurile amuzante, palpitante si/sau interesante.
    Pana la urma, cel putin, parte din bloguri 'sfarsesc' prin a fi cel putin hazlii.

  2. Diana Coman says:

    @Florin Apai vad eu pe acolo ceva luminita in tunelul de-l zici tu, da' spui ca adica si anume proportia chiar nu conteste? Adica n-o fi bai ca mai scrie omul si banalitati ori prostii de-a dreptul, da' parca-i bai daca din contra s-ar zice ca doar din cand in cand mai scrie omul si altceva...

  3. Florin says:

    Aflandu-ma in pozitia din care n-am mai scris pentru simplul fapt ca nu spuneam nimic, nu prea-mi vine sa fac pe criticul (asta plus faptul ca io-s rabdator sa cistesc zece doozeci de postari, iar daca una-mi place, ma declar pe plus).

  4. Alex says:

    Pai vezi, Diana a avut sample size mai mare ca tine si tot n-a avut ce culege. Mdeci ..

  5. Diana Coman says:

    @Florin Da' foarte bine, ce-are a face? Si-apoi uneori s-o mai fi asezand si timpul altfel, ori rabdarile... N-as zice altminteri ca nu spuneai nimic din cate-mi amintesc...

    @Alex Se poate da vina pe ...culegator ca adica ce pofteste coacaze cand cresc numai cucuruzi :D

  6. bloodie says:

    Cu siguranţă înhăitându-te cu alde Mircea Ppescu pe minunatu-i agregator fain@polimedia.ro nu vei reuşi să descoperi calitatea :)

  7. Diana Coman says:

    @bloodie Lista blogurilor nu are a face cu agregatorul, oricat te-ar enerva pe tine una ori alta. Totusi, ce-i drept, blogul tau l-am gasit prin agregatorul fain, deci se poate sa ai si tu dreptate ca de pe fain de multe ori NU gasesc calitate.

    De inhaitat poate te inhaitezi tu cu unii ori cu altii, eu n-o fac cu nimeni.

  8. MoniQ says:

    "parca devine mai usor de inteles si foamea cititorilor si cata diferenta poate face orice text scris cu o idee (nici nu mai conteaza prea mult care, doar sa chiar fie idee), cap si coada, straduinta rezonabila."

    Ma gandeam ca devine mai usor de inteles sictorul cititorilor :P Cand ai devenit asa optimista? :D

  9. Nicu says:

    Da, cred ca ai dreptate. In ziua de azi cam peste tot gasesti aceleasi tematici pe bloguri. Nimic impresionant. Toti tind spre aceleasi trenduri. Nimic nou. Cu greu gasesti un articol bun. De obicei toate sunt copiate, altele inventate, insa cam putine. Chiar ieri cautam articole despre pariuri si jocuri de noroc. Peste tot aceleasi idee promovate si discuta doar despre impactul lor asupra omului. Doar pe un blog am gasit un articol cat de cat normal si un link:pariuri sportive care probabil tine de pariuri sportive. Caci asta ma interesa. Am impresia ca nici ei nu citesc ce scriu.

  10. Diana Coman says:

    @Nicu Despre pariuri gasesti in mai multe locuri, presupunand ca totusi cauti articole pe tema si nu cititori pe tema. Altminteri problema nu-i ca temele sunt comune ci faptul ca cele spuse sunt banale.

    @MoniQ Tu zici ca daca te sictiresti de mancare proasta inseamna ca nici nu-ti mai e foame, ori cum? Eu am fost dintotdeauna optimista, doar ca optimismul meu spera ce crede el, nu ce se zice ca-i cazul sa speri :D

  11. Pe mine mă amuză acele conjurații ale imbecililor care funcționează circular vicios cam așa: zice unul câteva cuvinte și toți se apucă să creeze(ceva, texte, poezii de obicei lungi și fără noimă), pe urmă se laudă unii pe alții (deși eu cred că nu prea se citesc unii pe alții, creațiile fiind de-a dreptul năucitoare) și se declară geniali și îți declară citire veșnică. Foarte instuctiv, așa ca-n viață :)

  12. m-am grăbit și unele litere au rămas în urmă, rectificăm :INSTRUCTIV

  13. Diana Coman says:

    @cabina de probat ganduri Internetul, aceasta oglinda foarte clara a vietii... Da' ce descrii tu acolo parca suna mai mult a turma decat a conjuratie: cam ce reusesc sa comploteze asa? :)

  14. Gigi Kant says:

    Dacă muzica zisă populară a înţeles să se înfrupte din manele - vezi tot mai desele rime bani-duşmani - de ce n-ar apuca-o şi blogurile pe drumul bătătorit de saiturile de presă, cu aceeaşi ştire în douăzeci de locuri...

  15. Diana Coman says:

    @Gigi Kant Zici ca presa-i de vina? De ce-ar fi? Mie-mi pare ca e mult mai generala repetitia asta decat bloguri/presa/muzica - fiind ea adica o simpla oglindire a faptului ca oamenii deosebiti sunt foarte putini. Si asta din cauza ca majoritatea aleg pur si simplu aceeasi cale.

  16. Lotus says:

    La sub 100 de bloguri nu se pune, rezultatele sunt inconcludente.

  17. Diana Coman says:

    @Lotus Avand tu experienta si de toate, e clar ca se pune ce zici tu. Mai ales ca ai scos suta aia din argumente forte si stii ce-i ala esantion ori cum se alege samd.

  18. PorculdeYork says:

    Ia la "bloodie" ce coltisori are... Mai oameni buni, eu nu inteleg de ce apare cate un comentator, scuipa o idee si pleaca. Zi frate tot...da-i din top cum ar veni.. daca ai o durere, nu te tavali singur, spune cu subiect si predicat... ce nu-i bine cu MP, ce nu-i bine cu comunitatea Fain... ce nu-i bine cu "inhaitatu'" asta... pai nu ne lasa asa cu ochii mari si jilavi ca ..pana mea... e ca si cum n-ai fi spus nimic. Daca eu vin la tine si iti spun .. "scuze d-ra... esti un pic murdara pe coltul gurii" ...tu cu ce impresie ramai ?

  19. Diana Coman says:

    @PorculdeYork Acum tu vrei sa chiar spuna ceva concret?? Eventual sa discute? Vai de mine. Ea STIE si anume CU SIGURANTA. Si ce idee zisesi c-a spus, ca eu nu vad decat o ...convingere acolo. Ori impresie, ma rog.

  20. bloodie says:

    @PorculdeYork - Mi-am expus o convingere, e adevărat. Sunt subiectivă? Poate. Apreciez că domnișoara Coman mi-a aprobat comentariul. Ceea ce nu apreciez este firea ei duplicitară, felul în care s-a exprimat prin comentarii pe agregatorul în discuție, abordare total diferită față de cea abordată în comentariile făcute pe blogul meu, la același articol.

    @Diana Coman - Nu mă placi, nu mă citi. Nu mă placi, aruncă în mine cu... noroi, e problema ta. Dar dacă tot o faci, fă-o până la capăt, purtând coloana vertebrală dreaptă. Tu te schimbi după cum bate vântul, iar asta spune multe despre tine. ÎMI spune multe pentru că, din nou, am fost subiectivă.

    În rest, eu n-am nimic cu tine. Nici nu-mi placi, nici nu-mi displaci, pur și simplu... exiști, pe undeva. Nu te-aș fi observat în veci dacă nu sufereai puțin în jurul articolului meu, cum probabil vei reveni la Status Quo Ante, adică... invizibilitate.

    P.S. Don't google „Status Quo Ante” :) Îți explic eu dacă vrei, dar contactează-mă pe mail. Hai că glumeam.

  21. Diana Coman says:

    @bloodie Faptul ca tie iti pare pur si simplu ceva duplicitar nu-l chiar face. Eu n-am nimic cu tine, ci cu modalitatea ta de aruncare cu impresii nesustinute de nimic. Nu vad care-i duplicitatea de care ma acuzi, ca eu nu am sustinut la tine pe blog ceva contrar cu ce am zis pe Fain si nu te-am caracterizat nicicum nicaieri. E drept ca discut in mod diferit cu oameni diferiti, dar daca asta numesti tu duplicitate, apai suntem toti duplicitari.

    Cum totusi continui sa eviti exprimarea oricaror idei si argumente concrete si insisti doar sa imi arunci mie diverse intepaturi la fel de infricosatoare cat cele de tantar lesinat, zic sa-ti raspund si sentimentelor, sa nu zici ca-s rece: nu mi-a produs blogul tau nici un fel de suferinta, nu-ti fa probleme.

  22. Cristian says:

    @bloodie: vezi că e polimedia.us

  23. Bloguri cu repetitie in Cuvintele Dianei...

    Online, ca-n viata....

  24. [...] Diana Coman, “Bloguri cu repetiţie“ Scris de Alex (fără) Subscribe to RSS [...]

  25. [...] mai rau face. Pentru ca pe Internet, spre deosebire de lumea satelor (ori statelor) izolate, informatia e deja repetata pana la greata in o mie de locuri. Si-n majoritatea acestor locuri, e repetata in acelasi mod [...]

  26. [...] de cenzura – automate doar sa nu fie, ca in rest incape tot. Veni, dar zise… ce? Pai nimic, dar un nimic asa hotarat, ca anume “cu siguranta” si ca ma “inhaitez” si [...]

Leave a Reply