Sentimentul si iaurtul (ori Reclama Raluxai)

Cel mai prost produs va avea intotdeauna cele mai multe si mai tampite reclame. Ca Activia e un produs prost se poate verifica usor in lista de ingrediente1: preponderent zahar (ori eventual aspartam si alte minunatii), guma guar, amidon de toate felurile cat sa te apretezi bine pe interior si in general orice altceva in afara de iaurt. Ca reclamele la asa produs sunt si ele tampite e inevitabil: pana la urma n-au incotro si vor contine si ele la fel de multe rahaturi ca si iaurtul-minune. Totusi, e mai dificil - si deci o performanta notabila- ca o reclama la Activia sa fie nu doar tampita, ci si indigesta prin cat se screme sa faca din rahat iaurt si sa-l imprastie pe toti peretii, doar-doar s-o prinde de careva. Ei bine, Raluca Popa zisa si Raluxa are meritul ca nu se straduie degeaba: ii reuseste excelent performanta cu pricina.

Ca o adevarata profesionista in spus minciuni cu aplomb -adica in publicitate- Raluxa incepe tare decretand ea ca toate cele de-i dau prin cap sunt #obiceiurisanatoase. In fond de aia-s cuvintele ale tuturor ca sa fie ale nimanui si deci sa ne servim de ele dupa plac, nu dupa sens ori realitate (ori daca-s taguri nu-s cuvinte?). Si de ce n-ar fi mancatul de Activia cu polonicul (pardon, lingurita) un mare obicei sanatos, ce daca a pierdut Danone un ditai procesul pe motiv ca n-au nici urma de dovada pentru astfel de pretentie, ce daca au retras idiotenia cu pricina in UK si in SUA? Mai exista macar Romania si mai exista Raluxa!

Ah, dar pardon, scuzati, veti spune ca nu, nici vorba de reclama la Activia, caci e doar un articol nevinovat ca o floricica si plin de sentiment vioi si pur al inimii prea pline a Raluxai. Desigur, asa si este, daca n-ar fi inima Raluxai un pic prea plina s-ar spune de culorile si de campania Activiei. Dar daca iubeste si ea cu adevarat, de ce ne-am supara? Mai bine sa ne bucuram si noi de umorul involuntar al acestui amor:

"Prima oara cand am daruit un calendar personalizat era pe la sfarsitul lui 2002 si eu eram foarte indragostita de destinatarul lui, iar obiectul respectiv a fost rezultatul unui complicat proces de stoarcere a creierilor in cautare de idei de cadouri in prag de An Nou. Fiecare fila dezvaluia o poza cu mine alb negru, decorand lunile lui 2003 cu 12 zambete alese."

Iubirea trece prin stomac spun unii, asa ca putina Activia poate sa ajute la... trecere. Dar ca sa ajungi acolo, trebuie intai sa afli despre avantajele calendarelor personalizate. Daca unii se chinuie sa stoarca apa din piatra seaca, Raluxa s-a chinuit sa stoarca calendare personalizate din creierul propriu, dupa cum ne marturiseste. Totul este posibil, bineinteles, doar din dragoste. Ea zice ca dragoste pentru un el, dar de pozat se pozeaza tot pe ea: mai mare dragoste decat sa-i dai omului ocazia sa te vada pe toti peretii nici ca se gaseste.

"Mai tarziu, procedeul de personalizare si cadorisire in prag de An Nou s-a mai rafinat un pic, eu neaparand in prim plan ci mai degraba in culisele calendarelor daruite cu varii ocazii celor dragi. "

Cum dragostea e prin natura ei generoasa, un singur recipient al propriilor calendare e cu siguranta prea putin. Asa ca obiceiul Raluxai "s-a mai rafinat un pic". Nu, n-a pozat nud, ci a pozat in esenta orice si a dat tuturor, pe principiul ca "asta e partea frumoasa la un calendar, nu poti da gres cu el" pentru ca "la anul pe aceeasi vreme va fi pus la pastrare". Adica va fi aruncat oricum la cos.

"Evident, mi-am primit si eu portia de calendare personalizate la viata mea, cel care m-a impresionat cel mai mult fiind un calendar cu nepotelul meu (cred ca pe 2010 era) pe care il pregatise cu educatoarele, la gradinita."

Pentru ca totusi exista, iata, dreptate pe lume, calendare faci, calendare primesti. Iar gradinitele trebuie sa faca si ele un ban pe spinarea copiilor, asa ca produc calendare cu ei, drept arme excelente cu care rudele de toate gradele sa insulte simtul estetic al vizitatorilor. Evident, chinul e sub acoperire sentimentala, cu avantajul suplimentar ca poate face abstractie de gramatica si poate dura chiar mai mult de un an, deoarece, "mesajul care apeleaza la partea sentimentala nu isi intalnesc niciodata termenele de garantie". Cine apeleaza, cine nu intalneste?

Si in sfarsit, dupa ce-am trecut dragostea prin stomac, ajungem si la motivul real al platitudinilor anterioare:

"Pentru 2012 s-a nimerit sa primesc in dar calendarul personalizat care a facut senzatie in ultima vreme prin blogosfera: calendarul #superfete cu #obiceiurisanatoase, produsul de succes al unui proiect organizat de Activia pe blogul lui Cristi."

Trecand peste "s-a nimerit" (mai sa fie, ce de nimereala-i si cu reclama aia la Activia lafaindu-se pe blogul Raluxai) precum si peste "senzatia" care-i macar pretinsa daca nu demonstrata, iaca ajunge Raluxa in sfarsit la Activia. Si au trait fericiti pana la adanci batraneti. Si a primit Raluxa de la Activia (tineti minte ca-i semn de dragoste, da?) un calendar de sa-l mananci pe perete, nu alta, caci ce poate fi mai frumos si mai de dorit decat sa ai o luna intreaga in fata ochilor logoul Activia alaturi de marturisiri extraordinare precum cea a Cristinei Chipurici despre "o relatie foarte apropiata cu ata dentara". Probabil urmeaza un calendar personalizat cu ata dentara. Dar fiind calendarul in fond un "produs de succes" al Activia, de ce ne-am mira ca e in fond ceea ce este?


 1. Mi se atrage atentia din public ca la produsele Activia din Romania cica n-ar fi totusi aspartam, doar sirop de glucoza si nici guma guar ci guma acacia, nu ca ar fi mai iaurt una decat cealalta. 

4 Responses to “Sentimentul si iaurtul (ori Reclama Raluxai)”

 1. Cristian says:

  Ai uitat să spui că cei care n-au Flash, pot admira calendarul în toată splendoarea lui pe dtng.

 2. Diana Coman says:

  @Cristian A, e si Flash pe lista de atrocitati in discutie? Uite ca-mi scapase.

 3. belgianca says:

  dar prezentarea fetei de pe blog ati citit-o?! parca i-au murit laudatorii... probabil au mancat prea multa activia. :D

 4. Diana Coman says:

  @belgianca Ahahaha, buna observatie, ma uitasem doar la poza si nume, nu intrasem in minunatia chiar de dedesubt.

  (Si bun venit pe aici :) )

Leave a Reply