Netul la englezi



December 16th, 2010 by Diana Coman

Mă gândeam zilele astea că e curios ca o conexiune la net de pe meleaguri englezești să nu fie prezentată ca având viteza de ceva kilo sau megamile sau poundbytes de exemplu. Sau pintbytes? În caz că vă agită să declarați ritoși că netul nu-i la kilometru, nici la kil și nici la litru, vă trimit la bancul cu un metru de whiskey. Ca măcar să am de ce zâmbi.

Revenind la curiozitatea inițială, probabil sunt englezii suficient de mulțumiți că măcar nu-i vorba de sistemul decimal și în fericirea asta n-au observat că s-a strecurat așa lucru nemaiauzit cum e o unitate de măsură comună cu continentul. Continente chiar.

Totuși, accesul la net prezintă în zona asta ceva particularități interesante. Cu rezultatul destul de curios că mă duc la restaurant ca să intru online și acasă ca să mănânc. Cel puțin până când ori va reuși restaurantul să ofere mâncare reală nu mimată, ori va reuși o mare companie să activeze și nu doar mimeze linia ADSL despre care au zis că o vor activa încă de acum o săptămână. Nu că nu ar fi avut oricum deja o lună la dispoziție pentru toată tărășenia, dar o fi marele îngheț de vină, sau oricum o problemă de forță majoră. Până când se hotărăsc și ei la un fel sau altul, eu mă duc să văd ce voi găsi la bibliotecă. Există o șansă să fie chiar cărți.

Comments feed: RSS 2.0

12 Responses to “Netul la englezi”

  1. zamo.ca says:

    E bine, carevasazica. Papa iti faci, 'net iei, hrana spirituala - ambele, probabil. Dar dragoste? Cumu-i la englezi?

  2. Probabil ca tu esti in sectorul de care se ocupa Manowar si de-aia :D

  3. Diana Coman says:

    @zamo.ca Cel putin cea superficiala imi pare destul de abundenta. Chiar daca nu musai de la cine te-ai astepta. Ce-i drept inca n-au intrecut Geneva totusi. Altminteri insa eu mi-am adus cu mine cum s-ar spune :D

    @Mircea Popescu O fi, da' daca nu-i marcat, eu de unde sa fi stiut? :D

  4. Foarte bine faci ca maninci din pachet, cel putin in prima faza, si eu asa procedez, ca niciodata nu stii pe ce te bazezi intr-o tara noua.

  5. zamo.ca says:

    Una peste altul, castig.. net. :)

  6. spyked says:

    Hm păi stai că treaba cu biții și baiții pe secundă a pornit de la US, care nici ei nu folosesc sistemul metric. Așa că mai degrabă noi am preluat terminologia de la ei, adicăcarevasăzică e victoria lor și nu a noastră, dacă ar fi să fie victoria a cuiva.

    Cu rezultatul destul de curios că mă duc la restaurant ca să intru online și acasă ca să mănânc.

    Doublespeak, doubledo, doubleplusgood, vorba oceanianului.

  7. Diana Coman says:

    Eh, treaba cu ăi de dincolo de baltă e și mai complicată :D Ce-i drept nu m-am gândit ce părere ar avea dacă ar abandona toată lumea sistemul metric... probabil ceva de genul "în sfârșit"...

  8. Emma says:

    =))... vreau si eu net la kil, va rog.

  9. Diana Coman says:

    @Emma Doar la pfund :P

  10. dAImon says:

    net la fund, zici?

    da' apropo, dacă românului nu-i vine instalatorul acasă a doua zi de când a semnat contractul .. pfoai, ţipete şi bătăi din picior căcum se poate aşa ceva, dom'le!

  11. Diana Coman says:

    @dAImon Pai presupun ca pot si eu sa bat din picior, dar daca nu bat pe cine trebuie imi pare cam risipa sa zic drept...

  12. [...] cititorii adevărați nu folosesc proxy-uri, doar își spun aegfowiejgaer sau ViRILuL). Că aș fi în Anglia nici nu se pune problema si nu-i ca și când ar fi clar și evident scris pe aici și chiar [...]

Leave a Reply