Motive pentru care merg la vot



October 12th, 2009 by Diana Coman
Votez

Votez

Entuziasmul copleșitor iese repede din calcul. Nici vreun simț monstruos dezvoltat al datoriei civice. Nici măcar puterea obișnuinței (n-am găsit întotdeauna motive să merg la vot). Atunci de ce?

1. Pentru că prea mulți candidați nu vor de fapt să aibă alegători care gândesc. Dacă ar avea prea mulți, atunci ar trebui și candidații să vină cu niște propuneri gândite de platforme electorale. Cu niște strategii viabile. Multă muncă pentru ei. Mai bine dacă se duc doar cei care nu cer decât niște pomeni electorale. Mult mai simplu.

Continuarea se găsește pe VoxPublica, click aici. Asta pentru că tema se potrivește mai mult acolo decât aici.

Am primit leapșa asta de la Florin Pușcaș și o dau mai departe cui o dorește.

Comments feed: RSS 2.0

5 Responses to “Motive pentru care merg la vot”

  1. Ce abordare exhaustivă! :-) Nu cred că se supără iniţiatorul (Costin Ilie) pentru facelift-ul aplicat.

  2. Diana says:

    Uh, ah, adică iar am răspuns la mai mult decât era întrebarea? N-o fac cu intenție, ăsta îmi e stilul. Sper într-adevăr că nu se supără. :)

  3. Ciprian Radu says:

    Eu mi-am propus să nu merg la vot pentru că nu cred că am cu cine vota. De fapt, sunt nehotărât, mă mai gândesc. Indiferenţa nu e o soluţie.
    Cred că acesta e motivul pentru care aş merge la vot: nu-i bine să fiu, să fim indiferenţi faţă de ce se întâmplă în jurul nostru.
    Numai că e greu să aleg din "grozava" ofertă electorală pe care o avem :). Am în minte o persoană cu care aş vota, dar realitatea e că sunt indecis şi la cum mă ştiu eu pe mine :), probabil că nu voi merge la vot.

    @Diana Si primele două motive pe care le-ai scris tu pe VoxPublica mi se par motive de a merge la vot. Deşi al doilea e aşa şi aşa :), de furat se poate fura oricum, iar un vot contează puţin. Problema e că probabil sunt mulţi care spun ca şi mine şi atunci rezultă o prezenţă mică la vot.

  4. [...] altceva dintr-un text decât ce se pare că ar fi evident pentru alții (vezi de exemplu leapșa cu Motive pentru mers la vot unde în loc să evaluez candidații, eu am vorbit despre de ce să merg la vot indiferent de [...]

  5. Presedinte says:

    Presedintele...

    [...]avem parte de vremuri mai dificile decat ne-a fost previzionat, nu stim inca ce [...]...

Leave a Reply