Structura noua pentru un blog mai vechi



January 6th, 2012 by Diana Coman

Blogul mai vechi e chiar acesta, iar structura noua e consecinta directa a faptului ca vreau sa-mi fac blogul, explicit, un loc de studiu. Studiul cu pricina il vad deocamdata pe doua coordonate, adica atat scris in sine ca indeletnicire cat si anumite subiecte anume despre care as vrea sa stiu mai multe ori mai bine. Cele doua merg impreuna de minune de altfel, pentru ca a doua imi da implicit subiecte pentru prima, iar prima foloseste garantat pentru a doua. Totusi, pentru ca vreau sa le am clar in fata pe amandoua si sa le pot evalua separat, voi reorganiza categoriile blogului si categorisirea fiecarui articol.

Prima schimbare majora in ce priveste categoriile e ca voi adauga un set nou de categorii, care sa reflecte forma articolului mai degraba decat subiectul ori tema. Sunt cinci categorii noi cu totul, anume cele pe care am de gand sa le exersez, pe unele mai mult iar pe altele mai putin: eseu, analiza, recenzie, proza, poezie. Fiecare articol va fi asadar incadrat in una dintre aceste cinci categorii. Luand apoi la rand articolele dintr-o categorie oarecare, voi putea sa vad cat am exersat forma cu pricina precum si care mi-e in fapt evolutia.

Pe langa una dintre cele cinci categorii de mai sus, fiecare articol va avea de asemenea o a doua categorie, reflectand subiectul. Cum imi pare ca m-am intins prea mult cu categoriile curente pe tema asta, le voi reorganiza. Gasesc ca tot ce e pe blog pana acum se incadreaza fara probleme in urmatoarele categorii (si subcategorii): autoportret, societate si cultura (educatie, film, literatura, pictura), informatica si Internet, nesocotinta umana. Am ceva dubii la ultima categorie care parca ar trebui in fapt sparta in doua si redenumita, dar nu mi-s tocmai impacata cu solutia care-ar rezulta in ceva gen "rautati" si "filosofeala", respectiv. Poate daca gasesc ceva nume mai rezonabile, as face-o si pe asta.

Cum inca sunt pe calculatoare straine si prin petreceri prietene, mai am cateva zile de facut planul. De miercuri dimineata nu va mai fi plan, ci actiune. Imi doresc un traditional vrum-vrum! :D

Comments feed: RSS 2.0

2 Responses to “Structura noua pentru un blog mai vechi”

  1. MoniQ says:

    Vrum, vrum!
    Daca numesti ceva "rautati", abia astept sa citesc :D Poezii rautacioase!

  2. Diana Coman says:

    Fac plinul cu rautati deci :))

Leave a Reply