Ossa Sepia

August 15, 2011

De-aș fi eu primar

Filed under: Sense and nonsense — Diana Coman @ 6:21 p.m.

La cererea colegilor de blogosferă, să vedem povestea despre ce-aș face de-aș fi eu primar în orașul meu propriu și personal (că în al altora o să mă apuc să vă spun ce-aș face doar dacă mă chiar apuc să candidez). Așadar, în orașul meu aș face câte ceva pentru orășeni, câte ceva pentru mine și câte ceva pentru noi, în spiritul unei armonii desăvârșite. Luați cu sare. Să vedem:

1. Se vor face linii de metrou pentru toate zonele din oras, cu statii aflate la maxim 1000m una de alta si cu trenuri circuland atat ziua cat si noaptea.

2. Claxonatul în oras precum și depășirea fără semnalizare, nerespectarea priorității ori trecerea pe galben la semafor sunt interzise si se pedepsesc prin anularea carnetului de sofer și confiscarea mașinii.

3. Se dă un pachet complet constând din amendă si bataie pentru oricine arunca un gunoi (ori mai multe) în altă parte decat într-un coș de gunoi. Pe principiul un gunoi = o jordie pe spinare, 10RON si aruncatul gunoiului la cos precum si spalatul ori curatatul zonei cu pricina, dupa caz.

4. Fiecare cartier va avea alocată o zi a lunii în care să trimită sugestii și/sau doleanțe precum și feedback la propunerile primăriei privind cartierul respectiv. Pentru a încuraja folosirea acestei oportunități, aleator, propunerile primăriei vor fi de genul "o taxă suplimentară va fi plătită de locuitorii cartierului X".

5. Orice animal vagabond găsit în oraș va fi prins, ținut 10 zile maxim și apoi eutanasiat. De asemenea, amenda pentru abandonarea unui animal în spațiul public (indiferent dacă e câine, pisică, pisoiaș, pește sau chiar purice ori căpușă) este flagelarea în public până la leșin a celui care l-a abandonat împreună cu plata a 100RON pe lună către primărie pentru următorii 10 ani. Dacă respectivul nu câștigă banii aceștia, atunci va primi interdicție de a mai intra în oraș și va fi tratat ca orice alt animal vagabond din oraș (vezi prima frază din acest paragraf).

6. Un stâlp al infamiei (la nevoie mai mulți stâlpi) în piața centrală a orașului. În fiecare duminică, aici vor fi bătuți în public cetățenii care o merită. Fiecare motiv am să-l explic eu după aceea.

36 Comments »

 1. Udrea ... huoooo !!!!

  Comment by Luka D — August 15, 2011 @ 6:27 p.m.

 2. 2. Si rezectie peritoneala completa.

  Apropo de 6 : esti cel putin a treia gagica care-a cerut asa, stilp si bataie in piata. N-am auzit ideea de la nici un tip, nici orientata spre gagici (chestie oarecum interesanta, de altfel), nici catre tipi (chestie mai probabila, in practica). Zic ca-i pisico-analizabil.

  Comment by Mircea Popescu — August 15, 2011 @ 6:29 p.m.

 3. Pentru masura numarul 5 as vota cel putin la doua maini (mai ales pent ultima parte) :D

  Comment by Captain Mc' Chicken — August 15, 2011 @ 7:19 p.m.

 4. @Luka Stiam ca o cheama Elena, nu huooo :D

  @Mircea Popescu Pai zic ca ideea e in fapt mai veche, cand nu tipele au dat-o si nici n-au pus-o ele in practica. Altminteri presupun ca orice e pisico-analizabil.

  Comment by Diana Coman — August 15, 2011 @ 8:16 p.m.

 5. @Captain Mc' Chicken Adica 6 n-are trecere? Deloc-deloc? :))))

  Comment by Diana Coman — August 15, 2011 @ 8:19 p.m.

 6. Unii-s mai zoofili asa :D

  Comment by Mircea Popescu — August 15, 2011 @ 9:22 p.m.

 7. [...] are cu ce să vă dăuneze: nea costache, redsky2010, androxa, linkping, belgianca, d’agatha, diana coman, ştrumful, bicicleta galbenă, cafeluţa de dimineaţă Share this:TwitterFacebookLinkedInLike [...]

  Pingback by s-a dat la fund… | Ţara vorbelor în vânt — August 16, 2011 @ 9:30 a.m.

 8. Vrei să zici dac-ai fi prim-ministru, ministrul muncii, ministrul justiţiei şi Mircea Popescu la un loc.

  Comment by Lotus — August 16, 2011 @ 11:08 a.m.

 9. @Diana Coman, pana nu vad explicatiile cu motivele, mi-i cam greu sa ma pronunt pentru punctul 6 (ca doar nu-i batem intai, s-apoi gasim motive) :D

  Comment by Captain Mc' Chicken — August 16, 2011 @ 2:40 p.m.

 10. @Lotus Deci Mircea Popescu e acum o functie? Zic ca-l apreciezi tare de tot.

  @Captain Mc' Chicken Un pic de incredere ca gasesc eu motive bune, bine? :))

  Comment by Diana Coman — August 16, 2011 @ 4:08 p.m.

 11. Măsurile coercitive cu aplicaţie corporală prin pieţe publice sunt măsuri care nu fac cinste unui edil nici măcar dacă le-ar pomeni în glumă. Există altfel de măsuri care pot convinge la comportamente normale, aşa cum există şi tribunale formate din oameni capabili să judece fapte şi să aplice legi pe măsura lor. Bătaia era aplicată doar animalelor, iar animalele sunt conduse doar de îngrijitori, văcari sau ciobani. Spune-le cum vrei, dar nu edili.

  Comment by mitzaabiciclista — August 16, 2011 @ 4:42 p.m.

 12. Mitza draga, dar ia cu sare cum zisei, ca am spus doar ca daca m-as chiar hotari sa candidez as zice chiar ce voi face in orasul locuitorilor sai. Iar altminteri totusi, sa ma ierti, dar eu nu mai pot considera oameni pe cei care abandoneaza animalele si pe cei care arunca gunoaiele langa cos, se pisa pe strada etc.

  Comment by Diana Coman — August 16, 2011 @ 5:26 p.m.

 13. A, si pentru Mitza ca si pentru restul lumii, pentru clarificare: nici n-am zis sa batem animalele, da?

  Comment by Diana Coman — August 16, 2011 @ 5:33 p.m.

 14. Stimati tovarasi, simt ca nu mai pot sa tin in mine indignarea sincera fata de atitudinea neprincipiala a tovarasei Mitza.

  Ce crede ea, ca daca i-a dat Partidul velociped inseamna acum sa se aseze deasupra colectivului ? De ce sa toleram noi aceste iesiri reactionare si antirevolutionare, care impiedica propasirea si progresul patriei noastre ?

  Atit am avut de spus!

  Comment by Mircea Popescu — August 16, 2011 @ 5:35 p.m.

 15. @Lotus Deci Mircea Popescu e acum o functie? Zic ca-l apreciezi tare de tot.

  ahahahaha bhahahahah hahahaha

  legat de postare, asta da fascism. italia a priit bine mental.

  Comment by Freud — August 16, 2011 @ 7:01 p.m.

 16. Măh da' de pedepse pe bani nu aţi auzitără? :P
  Diana, aia ce zici tu e lipsă de educaţie, dar nu înseamnă că respectivii nu sunt oameni. Cât despre babele care dau de mâncare cotarlelor care zac pe sub scările blocurilor şi muşcă copchii care se află în trecere ce să mai zicem? Dar animalele părăsite, hârtiile aruncate pe lângă coşul de gunoi sau pişatul sub scările de bloc sunt chestiuni care se pot îndrepta lesne prin amenzi, ma cherie. Sau crezi că englezii or austriecii s-or născut educaţi? Nu, le e frică de amenzi!
  #Mircea
  Ştiam io că eşti invidios că io am velociped şi tu nu. :P Dacă e să vin în Timişoara într-o zi, promit să te urc pe cadru :P

  Comment by mitzaabiciclista — August 16, 2011 @ 8:00 p.m.

 17. @Mircea Popescu Sa fie primit prinosul inimii tale bune si blande si atat -ATAT - de rosii...

  @Freud Vai, dar tu desconsideri rau fascismul, zau. Tz, tz, tz.

  Comment by Diana Coman — August 16, 2011 @ 8:02 p.m.

 18. @Freud Si sa fie clar ce vreau sa spun: asta e nimica toata pe langa fascism.

  Comment by Diana Coman — August 16, 2011 @ 8:14 p.m.

 19. oricum frica de bataie nu este efectiva. adica doar daca ai dori sa fii primar la sat de tarani complet.

  pentru ceva cultivare ientelectuala bataia nu e buna de nimica, doar au zis si pseudologii astia ceva bine.

  trebuie dezvoltat dialog si etc.

  Comment by Freud — August 16, 2011 @ 8:23 p.m.

 20. Legat de metrou: http://www.evz.ro/detalii/stiri/metroul-la-primarie-435245.html

  Comment by Cristian — August 16, 2011 @ 8:28 p.m.

 21. @Freud Dar stai un pic, ca nu zic nicaieri ca ar convinge pe cineva bataia de ceva (bataia in sine nu "convinge" de nimic). Zic doar ca cei care se comporta cum spun acolo isi "castiga" meritul la bataie. Atat. Nu ca i-ar schimba apoi bataia aia, nu m-am pus deloc pe schimbat oamenii in bine cu sau fara voia lor. Si cum ii ziceam si Mitzei mai sus, nici n-am pretentia ca asta ar fi vreo solutie pentru un oras real de oameni.

  Comment by Diana Coman — August 16, 2011 @ 8:39 p.m.

 22. @cristian : videanu' se crede in madrid sau wtf

  @diana : a, mnok.

  Comment by Freud — August 16, 2011 @ 9:46 p.m.

 23. @Mitzura Burghezo Mosiereasca : Da' poate te urc io pe cadru, si-apoi sa vezi.

  PS. http://t6y.us/026

  Comment by Mircea Popescu — August 16, 2011 @ 10:22 p.m.

 24. @Mitza Zic ca am spus deja ce-as face si celor de abandoneaza animale, vezi pe la punctul 5 mai pe la urma, asa. Cat despre amenzi, nu-mi pare ca le-am uitat. Dar nici nu prea mi-e clar de ce-ti pare la o adica mai uman sa-i iei unuia de n-are dupa ce bea apa si aia doi lei de-i castiga, decat sa-i dai o joarda pe spinare (ca aia batuti in piata publica serios sunt la alta categorie). E pana la urma curios totusi cum in numele omeniei s-ar putea sa nenorocim lumea chiar mai mult decat altminteri.

  Si ca chestiune: iti pare ca cei de-au dat foc magazinelor in Londra s-au oprit de teama amenzilor? Zic si eu, daca tot am pornit discutia in directia asta.

  Comment by Diana Coman — August 17, 2011 @ 7:46 a.m.

 25. @Diana Coman:

  E o funcţie. Aceea de proprietar al Trilemei. Sort of.

  Comment by Lotus — August 17, 2011 @ 10:44 a.m.

 26. 1. De acord cu transportul nocturn, dar oare câți vor plăti biletul?

  2. Mi se pare mie sau unele din astea nu prea țin de primar?

  3. BDSM. Bătaia cu jordia se practică în Singapore.

  4. Din nou BDSM. Apropo, dacă primărița propune aiurea taxe suplimentare, oare nu merită și ea o bătăie la fund? :-D Ea e pusă acolo ca să rezolve diverse probleme, nu ca să creeze altele.

  5. Problema câinilor vagabonzi e spinoasă rău de tot. Pe de o parte îmi vine să-i omor pe loc pe cei foarte agresivi, dar pe de altă parte am văzut și câini tare blânzi. Oricum în loc să-i sacrificăm fără rost nu mai bine îi trimitem în vreo rezervație naturală sau îi exportam într-o țară asiatică?

  6. Din nou BDSM. Dintr-astea găsești prin Iran, posibil și prin alte țări musulmane mai rigide.

  @Mircea Popescu: ce-i chestia aia, cric pentru bicicletă? :-)))

  Comment by Cristian — August 17, 2011 @ 4:37 p.m.

 27. Buna ziua,
  Ati lasat un mesaj direct pe twitter pentru aki 6262 @zahariaa promit ca nu am sa va mai deranjez. Am incercat doar sa mediatizez cu ajutorul tuturor cazul Adelinei si Loredanei caz ce a fost prezentat pe larg la nea Costache pe blog, el este un marte OM.
  Un caz in care doua suflete tinere se zbat intre viata si moarte.
  Nu am avut intentia sa supar sau sa deranjez.
  Imi cer scuze daca am suparat.
  Imaginile sunt graitoare si dovedesc dramatismul cazului.

  http://www.youtube.com/watch?v=uCASmCI9ec0

  Au fost asezate acolo pe youtube de fiul lui nea Costache - Mitrut.
  Oricum scuzele mele daca am suparat.
  Cu deosebita consideratie,
  Daniela Zaharia
  tel.0763664224

  Comment by Daniela Zahariaa — August 17, 2011 @ 5:18 p.m.

 28. @Cristian
  1. Cati vor calatori, atatia vor plati.
  2. In orasul meu cel putin, tin.
  3. Daca o joarda e deja BDSM, vai de BDSM. Sau vai de joarda. Vai in orice caz.
  4. Nu, primarita nu e "pusa acolo" ci se afla acolo. Si-i ca sa dea, nu ca sa primeasca, bine? Asa-s eu, darnica.
  5. Rezervatie naturala de caini vagabonzi? Care rezervatie? Si cu ce mancare sa traiasca? Sau ii trimitem mai bine sa se omoare intre ei decat sa-i omoram noi?
  6. N-are nimic de-a face cu rigiditatea.

  Comment by Diana Coman — August 17, 2011 @ 5:19 p.m.

 29. @Daniela Zaharia Buna ziua. Sa clarificam lucrurile: problema nu este ca a fost pus filmuletul pe youtube, precum nu este nici faptul ca incercati sa mediatizati cazul respectiv. De altfel poate ati remarcat faptul ca n-am avut nici o problema atata vreme cat ati dat astfel de mesaje ("twitturi") publice, nu private. Totusi, mesajul privat pe care l-am primit eu de la dumneavoastra pe Twitter este oricum din cu totul alta categorie si-l citez aici pentru lamurire: "I make anywhere from $3000 to $8000 a month working from home with this here link it's really easy ". Acest tip de mesaj este spam si de aceea l-am tratat ca atare.

  Comment by Diana Coman — August 17, 2011 @ 5:27 p.m.

 30. @Diana Coman:
  1. Altfel își iau niște joarde pe spinare?
  3. Dar pot fi mai multe joarde. Mai multe gunoaie, mai multe șanse. Și nu vai, ci au :-)
  5. De ideea cu rezervația naturală nu sunt nici eu foarte sigur, dar sunt până la urmă niște animale care se pot sălbătici și adapta noilor condiții. Măcar acolo se pot manifesta după cum poftesc. Însă dacă ții neapărat o poți considera un fel de spălare pe mâini la fel ca abandonul prizonierilor pe o insulă pustie sau al copiilor în sălbăticie.

  Comment by Cristian — August 17, 2011 @ 5:42 p.m.

 31. Cred ca este o neintelegere nu am avut nici o intentie sa trimit acest mesaj si eu l-am primit la randul meu... cred ca am facut ceva gresit si in felul acesta a ajuns mai departe, sincer imi pare rau.
  Cu scuzele de rigoare
  Daniela Zaharia

  Comment by Daniela Zahariaa — August 17, 2011 @ 6:05 p.m.

 32. @Cristian Deci zic ca vrei tu ceva acolo, dar ti-e jena sa spui. Sa nu-ti fie :D

  @Daniela Zaharia A, bine ca ne-am lamurit atunci, de aceea folosesc discutiile pana la urma. Toata lumea mai greseste, nu-i bai, se dumireste, afla ceva nou, corecteaza apoi, asta e. Toate cele bune deci.

  Comment by Diana Coman — August 17, 2011 @ 7:30 p.m.

 33. [...] o leapşă nouă. Prima dată am găsit-o aici, la Mircea, apoi la Luka şi apoi la Diana. Şi toate trei m-au amuzat în felul lor şi mi-au dat ocazie de reflectare în cazul ivirii unei [...]

  Pingback by Un blog de poveste » Blog Archive » Dacă aş fi primar — August 19, 2011 @ 7:04 p.m.

 34. Luați cu sare, sare e mita electorala ?
  Mai adauga pe langa sare in sacosa electorala si un kil de zahar, o steclutza de oloi, 2,3 felii de mizel si niste beutura si ai postul de primar asigurat.
  Mai greu cu bloggerii ce le pui in sacosa.

  Comment by Sorin — August 19, 2011 @ 9:31 p.m.

 35. @Sorin Nu, eu le pun sare pe coada, nu in sacose. Da' tuturor, nu doar bloggerilor, sa nu fie discriminare.

  Comment by Diana Coman — August 20, 2011 @ 9:23 a.m.

 36. [...] o leapşă nouă. Prima dată am găsit-o aici, la Mircea, apoi la Luka şi apoi la Diana. Şi toate trei m-au amuzat în felul lor şi mi-au dat ocazie de reflectare în cazul ivirii unei [...]

  Pingback by Dacă aş fi primar | Oborul Fantezii — March 31, 2012 @ 12:10 p.m.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <strike> <strong>

Theme and content by Diana Coman