Fragmente



June 13th, 2011 by Diana Coman

Scuzați absența, adevărul e că am cam spânzurat timpul la uscat în soare pe craca copacului de mai să se usuce blogul, am alergat pianul care trâmbița dansând can-can și m-am uitat așa de lung la elefant că i-au crescut picioarele și-a fost încălecat de îngeri. Dali, prevăzător din fire și din mustață, avea deja gata exponatele fix pentru asemenea împrejurare:

În țara lui Lewis Carroll (că a lui Shakespeare nu prea mai e) se poartă ducesa de Cambridge (fosta Kate, avansată în rang de ducesă pentru serviciile aduse Coroanei britanice) pe toate foile și pe toate gardurile. Să așteptăm un Humpty Dumpty sau un ”Off with her head!!”? Și totuși are cap frumos...

Pentru că aveam prea puține de făcut, nu le-am făcut pe nici unele și m-am jucat în schimb Planescape Torment. Eu l-aș fi numit În căutarea morții rătăcite. Încep să cred că tăiatul degetelor și scosul propriilor mațe poate fi un fel de suplinire a faptului că nu încape altminteri tensiune dramatică într-un joc, chiar dacă povestea e printre cele mai reușite din toate câte am văzut până acum. Dacă sângele e ca să se sperie bărbații, presupun că acele și cuțitele de bucătărie sunt ca să se sperie și femeile. Combinația în schimb e ca să râdă toată lumea.

Înarmată cu o umbrelă, am păcălit vremea londoneză preț de o zi cu soare. Între Castravetele ultramodern (este că are două urechi sus?) și  grădina din City, Londra e un fel de talmeș-balmeș. Ca și Parisul, are de toate. Spre deosebire de Paris, se încăpățânează să aibă de toate în fiecare milă pătrată. Cu rezultate după cum se vede:

P.S. Mă bucur să vă regăsesc.

Comments feed: RSS 2.0

9 Responses to “Fragmente”

  1. Cristian says:

    De ce nu mai e țara suliței agitate?

  2. Diana Coman says:

    @Cristian Pai asa in principiu este, dar in practica pare mai aproape de lumea lui Carroll decat de cea a lui Shakespeare.

  3. @Cristian Pentru ca-i copilita mica si cu ochii proportional de mari, si-n ochii ei asa se vede.

  4. Diana Coman says:

    @Mircea Popescu Si pentru ca-s mai multi Dodo decat Hamlet pe strada :P

  5. Anonim says:

    Dali si nu Dahli

  6. Diana Coman says:

    @Anonim Oi, este, am corectat.

  7. zamo.ca says:

    pe scurt, ai cam tras kiulu'
    si dodo sunt dusi, cre'c-ai vazut kiwis :)

  8. Diana Coman says:

    @zamo.ca Ah, esti de-a dreptul clarvazator :P Da' n-am tras chiulul pe scurt ci chiar pe lung si lat as zice :D

  9. [...] tot ziceam mai demult că-mi pare Anglia mai degrabă țara lui Lewis Carroll decât a lui Shakespeare, m-am bucurat când am găsit recent o sinteză a spiritului de care [...]

Leave a Reply