Respecte și-un praz verde

Mergând eu așa pe ulițele mai desfundate ale blogosferei (o mai iau pe arătură din când în când), mă tot lovesc de diverși (1) care-și țipă lipsa, zbiară și urlă că n-au dom'le, n-au și basta, n-au pentru mine, n-au de unde da. Respect n-au. De parcă le-aș fi cerut eu să aibă. Sau să-mi dea. Stați liniștiți oameni sărmani, că dacă n-aveți voi respect pentru mine nu-i problemă, că mie nu-mi trebuie ce-i al vostru. Am destul altminteri, mulțumesc frumos. Apreciez gestul, dar nu-i bai, nu vă agitați, nu vă nenorociți din disperare, stați ușurel, vă rog eu, serios, nu face nimic, nu-i teribil, se întâmplă să n-aibă omul o carte, o pâine, o gândire, un respect acolo, nu-i problemă.

Acum că am lămurit că nu-i nimic dacă n-aveți să-mi dați respect din ăsta (luați de la mine respecte cu încredere, că mie nu mi se termină) - și i-am pierdut probabil cu paragraful anterior măcar pe jumătate din cei care n-au dom'le, n-au și pace bună -  să mai remarcăm așa ca și când n-ar fi evident, că scumpetea asta pe piața respectelor e invers proporțională cu valoarea reală a timpului individului. Altfel spus n-are săracul respect, că lipsurile sale sunt mult mai mari, de unde să-i ajungă ce brumă face cu timpul lui și pentru chestii din astea fine gen gândire, gen respect? Fiți îngăduitori cu oamenii fără noroc, că și mintea dacă creștea pe câmp, o pășteau toți boii (2).

Interacțiunea asta lipsită de respectul lor e totuși chiar interesantă. Printre orbi, chiorul clar e doar un orb care trișează, iar cel care vede cu amândoi ochii doar minte cu nerușinare (3). În lumea unde toți sunt strâmbi, dacă apare unul drept, e clar că-i doar o șmecherie să pară c-ar fi drept. În consecință, în mintea netulburată de urma vreunui gând și îmbătată cu respecte găsite pe la colțul străzii, dacă am IP de Anglia se vede treaba că folosesc un proxy (huo, cititorii adevărați nu folosesc proxy-uri, doar își spun aegfowiejgaer sau ViRILuL). Că aș fi în Anglia nici nu se pune problema si nu-i ca și când ar fi clar și evident scris pe aici și chiar detaliat cu diverse ocazii (nici Anglia nu există de fapt, e doar o invenție a unora pentru care n-avem respect, să fie clar). Iar dacă nu înjur eu, mă înjură el, că e darnic, deși cam lipsit de imaginație în domeniu (4).

În sfârșit, să extragem pepita de aur pur și învățămintele pentru urmașii urmașilor noștri. Dacă n-aveți respect, dați înjurături, eventual mai spoite așa (înlocuiți parașută cu parapantă și șosetele cu proxy-urile). Cum, ce înjurături? Dacă-i femeie, atunci e curvă. Prin definiție, că de aia v-a secat respectul, că e ea curvă. Și probabil invidioasă pe cei 500 de euro pe lună din bloguri de succes, că e clar că nici nu visez la așa comoară din care aș trăi aici vreo săptămână maxim cu bunăvoință (mai mult cu bunăvoință decât cu mâncare și acoperiș deasupra capului, dar în fine, să nu intrăm în detalii).

Ah, dar să nu uit ce era mai important. Dacă înjurătura standard pentru că ești femeie e că ești curvă, atunci logic vorbind, admirația clară pentru masculi e că au puța mare. Ce-i drept unii se mai încurcă în ea, dar nu fiți și voi acum invidioși pe puța super furiosului.

Și cum Mircea Popescu zice că era ideea lui să scoată super furiosul la lumină, să-i dăm link, că în mod clar coincidențele nu există pe lumea asta.

P.S. Prazul verde e în titlu doar pentru SEO, bine?

 

1. Cel mai recent e Per Fu, dar îi dau link numai dacă cere explicit, să nu-i zboare altminteri traficul potop pe capul meu și-al bietului meu blog nepreparat cu mărar de SEO.

2. Nici boii n-au respect, clar.

3. Și prin extensie automată dacă-i femeie, e curvă, bine?

4. Pentru doritori, vroiam să fac o listă de înjurături, măcar să veniți și voi cu ceva nou, dar mi-e lene. Faceți voi lista, eu doar țin scorul.

39 Responses to “Respecte și-un praz verde”

 1. Cristian says:

  nici Anglia nu există de fapt, e doar o invenție a unora pentru care n-avem respect, să fie clar

  Iar Pământul nu e rotund, da? :-)

  3. Și prin extensie automată dacă-i femeie, e curvă, bine?

  Iar dacă e fată e curvă-n devenire? :-)

 2. Cristian says:

  P.S. În caz că se-ntreabă Perfu, de data asta n-am folosit vreun proxy.

 3. Diana Coman says:

  @Cristian Perfu nu se intreaba, el stie :D Iar Pamantul inca nu stie daca e rotund sau nu, ca inca nu i-a spus nimeni ce si cum.

 4. Stii cum o cheama pe prietena lui ViRILuL?

  ViRILoL.

 5. Diana Coman says:

  @Mircea Popescu ViRILolz ca ele e mai multe.

 6. Cristian says:

  Perfu - noul Chuck Norris al blogurilor românești... și nu numai.

 7. dana says:

  De ce atata frustrare in ziua Sfanta , Hristos A inviat , restul poate fi (doar) interpretare .

 8. Diana Coman says:

  Dana draga, dar nu-i frustrare, sau cel putin nu la mine, doar amuzament. Sincer iti spun ca n-am nimic cu omul, doar notez si explicitez pentru posibilul uz al altora o forma de interactiune.

  Altminteri eu imi aplic aceeasi masura de comportament tuturor zilelor - gasesc ca-i mai bine (si mai cu rezultate) sa incerc sa fiu buna in fiecare zi, nu doar in unele anume. Ce-i drept, cat traiesc mai am de invatat, dar tot in fiecare zi si invatatul asta :)

 9. Luka D says:

  Mnoah, tot incerc sa las un reply pe undeva pe la tine in asa fel incat sa ocolesc un anumit personaj dar pare-mi-se ca omniprezenta ii e afilitata.

  Pe ei, pe ei, pe mamele lor .. asta ca sa nu fie invers.

 10. Zamo.ca says:

  Sarbatori fericite. Si cand face Vililu figuri, zi-i si tu ca Dinica: gura, ca ti-o tai!

 11. Vlad says:

  Respectivul se comporta intentionat in felul asta pentru a obtine reactii, chiar si de genul acestui articol. Din moment ce l-ai bagat in seama si l-ai mentionat, si-a atins scopul.

 12. @Ralu K : Degeaba incerci tu sa scapi de cel care sunt. Pentru ca ceea ce este este, si cu necesitate este, iara cit despre ceea ce nu...

 13. Luka D says:

  @P.M. Ha??? Si atat :)

 14. Diana Coman says:

  @Luka D Deci blogul meu e bantuit. Clar. Daca devine grav, ma gandesc ca ramane sa fac articol pentru nepopescu :D

  @Zamo.ca Multumesc frumos. Sarbatori fericite si tie si canadieni(e)lor din preajma-ti! (Cat despre zise, eu fac economie de vorbe, daca e nevoie, tai, iar daca nu, la ce sa zic??)

  @Vlad Scopul lui marturisesc cinstit ca mi-e indiferent. Totusi nu cred ca-l incalzeste acest articol, dar daca e, sa-i fie de bine si sa-i priasca, mie n-are de ce sa-mi para rau.

 15. Diana Coman says:

  @Luka D Ptiu, ca uitam esentialul: eu nu-s de acord ca pe mamele lor. Pe tatii lor!

 16. Luka D says:

  Am intrat de vreo 5 minute si ma gandesc la scheme cu tatii. Mai bine zi-mi propria-ti schema ca daca le bag eu pe-ale mele ...

  In rest, nu stiu, nu cunosc :)

 17. Diana Coman says:

  Dar zi tu Luko, zi cu incredere ca e loc destul. Eu tocmai ce zisei de nepopesti, asa ca iau o pauza :D

 18. Luka D says:

  Stai o tzara ca bag seama ca ne-am incurcat in stafii lolz

  Cat despre tati, ei se nasc inspre ale sacrificiului, ca femeia e ciuma si mereu ii manipuleaza (da' mereu) pana face ea si ajunge si curva ... zic sa nu-i sacrificam ca doar nu om fi albine.

 19. Cristian says:

  Se știe că femeile sunt de vină, deci pe a mamelor :-)

 20. Diana Coman says:

  @Luka D Asa-s stafiile astea, incurca lumea... Dar cine-o zis sa-i sacrificam? Nuuu, doar sa-i injuram putin, ca stiu ei de ce :D

 21. Diana Coman says:

  @Cristian Femeile sunt de vina cui zici?

 22. dana says:

  Si iaca cum se nasc eroii...

 23. Luka D says:

  @Diana Ba eu zic ca nici (ei) macar nu stiu de ce. Plus s-ar creea un efect domino de toata frumusetea.

 24. Diana Coman says:

  @dana Eroii? Cum asa?

  @Luka Daca nu stiu ei, sigur ne descurcam sa le explicitam noi. Cu lux de amanunte :D Si zic ca nu-i cinstit ca toate injuraturile-s de mama, sa fie si de tata daca e pana acolo. Plus ca si muma padurii in sus si-n jos, dar mai pe nicaieri Tata'l lor. Pai ce-i asta??

  (P.S. Nelamurirea staficeasca a iesit din cauza ca s-au varat unii...stafie inainte. Da-n rest zic ca n-avea grija, ca am ac si de cojocul cristafiilor sau de care-or fi de fapt daca-i nevoie).

 25. Luka D says:

  Pah sunt, sa zic "Tac-tu-i bou", e drept ca vine dupa ce "Ma-ta-i curva" fiindca in chestiuni din astea femeia e pe primul loc si nu numai ca bate barbatul dar si-l ingenuncheaza.
  Femeia a cazut prada asa de-a lungul istoriei, propriului simulacru stimulat de lipsa unor abilitati fizice cat si de lipsa posibilitatii de a ocupa un rol in societate in afara de cel de mama ori sotie.
  Barbatul e absolvit de orice pen' ca el muncea la camp sau se ducea la oaste, etc. Numa' ca aceste chestiuni s-au impantenit si degeaba ne-am apuca noi de injurat tatal ca impactul emotional ar fi insignifiant (el leagt fiind de mama si al ei simulacru) si acum drept vorbind barbatul simte la nivel emotional mai abitir decat o femeie cum psihiatria clinica ne si arata cum ca el bietul violat fiind ajunge la randu-i violator ori chiar mai grav. E o chestiune destul de ampla.
  Toate astea evident ca nu-l scuza ori il fereste.

  lol @ ac ... recomand o croseta :P

 26. Diana Coman says:

  @Luka D Cred ca impactul mai mic e din cauza ca nu e intotdeauna clar la care tata te referi :D Pe cand mama-i numai una cum s-ar zice si pe aia o stim sigur. Ce-i drept daca e sa ai motiv pe bune, sunt de acord ca mai bine injuri individul direct, ca asa injuraturi prin interpusi e chestia cu batutul seii sa priceapa iapa.

  In fine, altminteri mecanismele pot fi interesante, dar problema cu psihiatria clinica e ca nu-i totusi chiar foarte sigura de ceea ce stie si mai ales de cat stie - care pare mai degraba varful aisbergului decat orice altceva.

 27. Luka D says:

  Tatal Nostru carele esti in ...

  "Pe cand mama-i numai una cum s-ar zice si pe aia o stim sigur." ... cred ca tocmai de aia tendinta de a injura de mamuca si de a uita de tatuc.

  Acuma si seaua depinde cum o bati, de o bati bine e posibil sa priceapa iapa, de o bati mai mult decat bine e posibil ca iapa sa te dea gramada jos.

 28. Diana Coman says:

  @Luka Asa, asa :) Si deci e clar, care bate saua foarte bine, pricepe si el/ea, nu doar iapa/calul/catarul/magarul/cine-mai-doreste-sa-fie-politically-correct :D

 29. Luka D says:

  Asa asa ... stai ca acuma am cascat si eu ochii larg si am descoperit treaba cu parapanta.
  Is pur si simplu fascinata :P

 30. Diana Coman says:

  Update (intarziat): azi de dimineata am primit pe cai ocolitoare (nu stiu de ce n-a nimerit pe cea directa - adica aici) lauda (sau injuria, nu-i clar) suprema de la un "giovani" care-o fi Ionut care cica ar fi maestrul Per Fu: m-a "ginit pe netmask" ca-s...baiat! Ah, si robot, dar aia era cu trei ore mai tarziu. Astept cu nerabdare urmatoarea revelatie.

 31. Diana Coman says:

  @Luka Ai grija cand te uiti dupa parapante :P

 32. Luka D says:

  Ha ha ha bene.
  Ma duc sa imi dea si mie in IPu-mi de Dolj sa vad ce pica la drum de seara.

 33. Cristian says:

  De la Eva care era femeie au pornit toate nenorocirile. Până atunci oamenii trăiau în paradis adică nu aveau nicio problemă sau toate problemele aveau o rezolvare.

  @Luka: eu văzusem odată o telecabină tare interesantă în Brașov. IP-uri de Brașov nu ai?

 34. Cristian says:

  @Diana: legat de ce zicea dana, cred că ideea era fie să treci peste într-o perioadă care ar trebui să fie mai puțin încrâncenată, fie măcar să amâni asta pentru mai încolo. Ceva în genul știrilor cu crime și violuri. Nu le dai chiar la ora 17, le dai și tu la ora 23 sau chiar după 24 :-D

 35. Luka D says:

  @Cristean Ceea ce inseamna ca ai ochi ... functionali.

 36. Diana Coman says:

  @Cristian Violurile nu se intampla chiar la ora 17, ci mai pe la 23 sau 24 zici, da?

  @Luka Per Fu-ul de pica!

 37. Cristian says:

  @Luka D: inclusiv când îmi pocești numele, dar te iert de data asta.
  Să știi că îmi funcționau chiar destul de bine, mult mai bine ca unui băiat din grupul nostru, care chiar se uita după telecabină. Sau poate că doar făcea pe prostul de frica prietenei :-D

  @Diana Coman: he, he, unele cred că au loc și mai devreme. Să nu uităm de alea de la muncile câmpului.

 38. [...] repetatelor insistențe venite pe diverse canale, cum că n-am ales ziua bună ca să răspund prostiei, cum că mă bântuie o stafie popesciană care lasă comentarii, cum că ar fi cazul să desenez [...]

 39. [...] Paramahamsa Yogananda – “Practica Realizarii Sinelui” – vol I Pe acelasi subiect: http://www.ossasepia.com/2011/04/24/respecte-si-un-praz-verde/ Tags: Constiinta Cristica, Cristos și Krishna, [...]

Leave a Reply