Blogul și educația

O scurtă discuție pornită de la o declarație fermă de avere obținută prin eforturi trilematice:

Diana Coman: Mi se pare totusi ca diavolul e prin detalii.
Mircea Popescu: Pai posibil.

Diana Coman: Adica eu nu neg ca pentru tine probabil cea mai de folos investitie a timpului era blogul (ma rog, pana dai peste alta si mai de folos).
Mircea Popescu: O problema majora e cea de tactica versus strategie. Gen la civ, daca bagi tot pe stiinta si nu-ti faci un singur prapadit de phalanx o musti grav.

Diana Coman: Da.
Mircea Popescu: Idem si la fel, daca omu n-are 50 de lei in buzunar sau ii taie curentu' ca nu l-o platit discutia asta e in plus.

Diana Coman: Asta e una. Si a doua e ca in fapt uite colo zoso de exemplu care si ala in principiu si-a investit timpul in blog, nu? Sau arhi, ca inteleg ca traieste din asta, da?
Mircea Popescu: Iti accept exemplul si insist sa spun ca se mentin determinarile mele. Ce putea face zoso in 2005 ? Cine era zoso in 2005 ? Un mucos de internet cafe, slab si ogirjit, fara scoala, fara bani, fara posibilitati. Macar atit a invatat in cinci ani, sa se stearga la nas inainte de-a incepe sa vorbeasca. Cunosc destui ghiboli pentru care aceasta invatatura ar insemna minim zece ani.

Diana Coman: Pai si un doctorat il invata asta :) Unul serios zic.
Mircea Popescu: Nu-l accepta nimeni la doctorat.

Diana Coman: Asta ce-i drept e adevarat, posibil.
Mircea Popescu: Deci asta-i, blogul te ia cum esti, de unde esti, si te duce mai departe decit orice alternative ai avea. Ca esti tu flamind de ghencea sau instarit de parkstrasse.

Diana Coman: Da, ca orice efort personal pana la urma, cu atat mai mult cu cat presupune si/depinde intr-o oarecare masura de interactiuni cu lume reala totusi, chiar daca interactiune limitata. Sigur ca da, n-am nimic de contrazis la capitolul asta.
Mircea Popescu
: Exact. Pentru ca asta-i valoarea, privind sub capota : in blog faci efort personal de 2-3 ori mai direct si mai aplicat decit in orice alta metoda de pe lumea asta. Ca sa fim seriosi, toata educatia exista ca sa-i dea ghibolului ocazia sa se priveasca in oglinda. Se intimpla ca blogul e oglinda cea mai limpede de pina acum.

Diana Coman: Si cea mai usor accesibila in fapt pana la urma
Mircea Popescu: Tocmai. Asta-i argumentul in totul lui.

2 Responses to “Blogul și educația”

  1. pletzalcoatl says:

    Te primeste la doctorat cu bacalaureatul mai nou?!

  2. Diana Coman says:

    @pletzalcoatl Nu (sper). De aia probabil o sa fie mai multe bloguri decat doctorate....

Leave a Reply