Mai că m-aș face pachet



November 12th, 2010 by Diana Coman

Vă zic din start că-i un articol scris pe genunchi. La propriu, că n-am loc la masă. De pachete.

Mai am puțin și m-aș împacheta pe mine însămi și m-aș trimite-n cufăr lăcuit și cu încuietoare pe dinăuntru. Treaba e însă că nu mi-e prea clar ce adresă să pun pe cufăr. Ca să nu mai zic de descriere. Care probabil n-ar fi acceptată sau acceptabilă. Pentru curier zic.

Fiind aceasta o problemă intractabilă, îmi petrec timpul într-alt mod oarecum apropiat: împachetez de zor diverse de vreo săptămână cel puțin. Împachetez, triez, dau, trimit, arunc, mai dau, mai trimit, mai împachetez și tot așa. De mai bine de o săptămână trăiesc printre cutii - goale, pline, în curs de umplere, în curs de trimitere. Nu mi-e clar dacă înainte trăiam printre conținuturi de cutii.

Ce mă cam scoate din sărite e că sunt atât de multe lucruri. După experiența lioneză a celor 100 de trepte fără ascensor, am zis că n-are rost să cari lucruri. Se găsesc la fața locului. Se fac unele noi. Și apoi pe bune că-s puține cele pe care într-adevăr le caut de n-ar fi acolo. Dar... vrând-nevrând investești ceva (timp vorbesc, gânduri, nu bani) în lucrurile acestea de ți-au fost prin preajmă cu anii. Lucrurile pe care le-ai ales la un moment dat, alegere știută, aproape împotriva gândului mereu prezent că "am să plec și-atunci ce fac cu ele?"

N-am răspuns prea clar la ce să fac cu ele. Le dau sau le trimit. Extrem de puține - le iau cu mine. Și așa mă împunge un gând: trimit lucrurile înapoi să mă aștepte sau nu tocmai?

Comments feed: RSS 2.0

13 Responses to “Mai că m-aș face pachet”

  1. Lucian says:

    So ... incotro o iei ?

  2. Diana Coman says:

    Pai deocamdata m-am lasat convinsa sa incerc Londra un an. Daca nu isi scoate capul in ultimul moment Malaga macar de-o vacanta :D

  3. Lucian says:

    Bafta in noul loc !!!

  4. kokofifi says:

    O sa-ti placa Londra :)
    dar presupun ca nu mergi pentru prima oara acolo.

    Chestia cu pachetele e ca fac pui in Londra (si oriunde), la destinatia urmatoare o sa-ti trebuiasca un camion. Hihi, cu mintea mea de-acum, as pleca in lume cu ce-i pe mine si inca o valiza... si-atât!

  5. Diana Coman says:

    Eu fix asa am plecat :) Si acum tot asa voi pleca, doar ca trimit intai restul acasa. Chestia cu camionul ma bantuie demult si am tot repetat-o la oameni, dar raspunsul invariabil e "of, adica tot nu te linistesti undeva?"

    Pai sper sa-mi placa :) Am mai fost in Londra, dar cam in trecere. Acum n-oi lua doar muzeele si strazile la vazut ci si diverse cozi si taxe :D

  6. Dragos FRD says:

    In Londra ploua cam mult....Si totusi nu inteleg, te pregatesti de plecare, impachetezi, scrii pe genunchi si nu stii incotro s-o iei?

  7. zamo.ca says:

    am ocolit UK in timpul periplului meu european, prea seamana cu canada. iar englezii pe care i-am cunoscut nu prea m-au ademenit (o englezoaica mi-a furat jurnalul de calatorie si-apoi l-a lasat la receptia hostelului ca eu foloseam encriptie .ro si nu l-a putut citi).

    irlandezele imi plac, da-i razboi acolo. o stii pe Sophie Merry, tipa care dansa pe Daft Punk? here's more:
    http://goo.gl/K5MpT http://goo.gl/b11sp

  8. zamo.ca says:

    I'm awaiting moderation.
    ..and waitin'..
    ..and w8n'..

  9. Diana Coman says:

    N-am fost decat vreo 10 zile in Canada (Vancouver) si inca si mai putine in UK, dar nu prea mi s-a parut c-ar semana asa tare. Dar am zis ca intr-un an in UK ma lamuresc daca merita sa stau mai mult sau nu.

    Stiu si eu ce scrii in jurnalele alea de le fura lumea chiar si criptate... :)

  10. Diana Coman says:

    Scuze, am fost pe drum, pe langa drum si tot asa. Acum ca am terminat nebunia cu mutatul (ma rog, nebunia cea mai mare din partea asta), revin si online :)

  11. zamo.ca says:

    Vancouver nu-i foarte reprezentativ pentru Canada, cum nu-i nici Montrealul. O tara asa de mare, care pe deasupra e si federatie, nu poate fi decat suma unor "tarisoare". Dar numitorul comun este cultura britanica.

    Nu zic c-ar fi ceva rau cu UK, cu atat mai mult cu cat e mai usor sa ajungi de-acolo pe plaiuri mai verzi (hint-hint-nudge-nudge)

  12. Diana Coman says:

    Cultura britanica chiar si in Quebec? Cu UK constat, ca se pare ca am primit deja portia de soare pe urmatorul an de zile :D Plaiurile mai verzi sunt foarte tentante, dar ma gandesc ca intai stau sa vad ce-i si pe aici daca tot am carat calabalacul si apoi ce-o mai fi om mai vedea.

Leave a Reply