Am scris o carte



August 30th, 2010 by Diana Coman

Da, e oficial, cu ISBN, cu vânzare pe (și prin eventual) Amazon, adică uite-aici, cărțulie.

Nu era asta intenția, dar s-a întâmplat și nu e singurul efect secundar al doctoratului. Efect secundar e adică forma de prezentare, carte, coperți, imagine, poza-mi de pe coperta doi. Conținutul e în fapt esența tezei pe anumite coordonate calculatoristice care au de-a face cu multe date, măsurări și la-ce-folosesc-toate-astea. Ce-i drept surpriza și mai mare pentru mine a fost prețul de care chiar n-am avut idee.

Prima așadar. Și mă uit la ea cu aceeași senzație de ireal pe care am avut-o după susținerea tezei. Și-mi pare că... nu asta vroiam eu de fapt. Dar n-are a face, totul e să fie prima, dar nu singura. Hm. Viitorul sună bine - complicat de fascinant adică :)

Comments feed: RSS 2.0

21 Responses to “Am scris o carte”

  1. Monica says:

    Felicitari :)

  2. kokofifi says:

    Pentru mine nu asta-i surpriza, pentru ca imi place foarte mult sa te citesc {si sa stii ca sunt o mofturoasa in privinta asta }
    Surpriza este, pe lânga subiect, care e ca sanscrita pentru mine, coperta aia urâtă-urâtă !!! N-ai avut nici o influenta acolo? Ce cauta costumatii ăia pe cartea ta? :D

    Pretul e ok, având in vedere targetul.

    Bravo tie!

  3. Diana Coman says:

    Monica, multumesc frumos :)

    kokofifi, multumesc tare mult, sa stii ca inseamna totusi mult pentru mine sa aud ca place cuiva pe care nu-l stiu in offline ce scriu :) Treaba cu coperta e ca am avut influenta, dar intre alternative asta era cea mai...rezonabila :( Mai era varianta cu o tastatura de m-am saturat de ea si nici n-avea nimic in comun cu subiectul in afara ca era "tot informatica". Ce cauta costumatii o fi cum o fi, dar e important pana la urma ce gasesc :D

  4. Felicitări! :) Trebuie să fie o senzaţie faină. Da' să ştii că e scumpă tare cartea ta. :P Ar trebui să fac şi eu un anunţ de genul ăsta în toamnă, dar mai vedem dacă reuşesc. :D

  5. Diana Coman says:

    Florin, multumesc frumos :) E cam ireala senzatia pentru ca nu imi propusesem deloc asa ceva, ci a iesit oarecum surpriza ca iepurele din palarie in timp ce eu ma uitam tinta in alta directie.
    Pretul chiar a fost surpriza completa si pentru mine, dar cum zice kokofifi, ce-i drept raportat la "publicul" tinta s-ar putea sa nu fie asa de mare.
    Oho, planuri mari si care suna bine :) Spor la lucru atunci si mult succes. Iar daca ai cumva nevoie de-o parere, eu citesc cu placere :)

  6. Lucian says:

    Felicitari pentru publicare. Deja cineva a citit-o si o vinde dupa cum arata pe Amazon :)

    Cred ca astia de la Lambert m-au contactat si pe mine sa-mi public teza. Dar am spus pas :))

  7. Diana says:

    Multumesc Lucian :) Si de ce-ai zis pas la publicarea tezei?

  8. Lucian says:

    Pai din cauza ca teza mea sa fie digerabila ... well e nevoie de explicatii de 1000 de pagini :)). In orice caz teza mea e publica, se gaseste in nu stiu cate locuri pe net, am scos-o si in format carte, mai am cateva (si da cu ISBN si toate cele ;) )

  9. Diana says:

    A, pai si eu am tras ca sa fac o revizie - din cate am inteles ca nu era musai sa fie nici fix ca teza si nici fix toata teza. Ce-i drept eu am zis da in special cand au tras de mine sa o public pentru ca teza mea nu e altminteri de gasit in format carte (o idiotenie a universitatii de aici). Si am zis ca sigur de pierdut totusi nu e, in afara de ceva munca si timp - dar alea sunt investitii si experienta, nu pierdere :)

  10. Lucian says:

    La mine a fost cu totul alta povestea. Aveam o carte in fata si imi propuneau sa o evalueze, sa o nu stiu ce pentru publicare. N-am avut chef de asemenea munca.

    In plus daca dai un google dai peste ea. Si sincer, chiar habar nu am cine ar fi interesat sa dea bani pe asa ceva.

    Coperta insa a fost o experienta foarte placuta. A fost facuta dupa o idee de a mea si de coperta sunt foarte, foarte mandru :)

  11. Diana says:

    Chiar e faina coperta la teza ta. Nu ca mi-as da seama fix ce vrea sa fie, dar cred ca tocmai de aia - ca ma bantuie mai multe idei cand ma uit la ea :D De evaluat au evaluat-o si pe a mea, dar altminteri de dat banii nu stiu ce sa zic, dar ma gandesc ca oricum ar fi ramane de vazut.

  12. Lucian says:

    Pai ca sa intelegi coperta trebuie sa citesti teza :P ... Ce sa zic e inspirata de niste concepte, diagrame, metode folosite in carte. Prima coperta are la baza o fotografie de-a mea.

    Ma bucur foarte mult cand aud ca place :)

  13. Ei, sincere felicitari&bravo!

  14. Diana Coman says:

    @Mircea Popescu Multumesc frumos :)

    @Lucian Cred ca trebuie chiar sa intelegi teza ca sa pricepi coperta :D Clar ca m-am gandit la metode chiar matematice, dar de data asta (ha) chiar nu analizam treaba ci pur si simplu imi place la ea exact...flexibilitatea de interpretare :)

  15. dAImon says:

    Ia uite, îţi zice şi Irina, ce chestii aflu pe interneturi :D

    Îmi place oferta de preţ:
    Buy new: $76.00
    1 used from $76.02

  16. Diana says:

    Imi zice, iar eu sunt de principiul ca daca tot am doua nume, le pot folosi pe amandoua (ce-i drept in ocazii sau pentru persoane diferite) :) Am remarcat si eu ca i-a crescut valoarea prin citire, dar nu pot decat sa ma bucur ca cititorii mei aduc si ei valoare cartii :D

  17. zamo.ca says:

    Awesome. Felicitari si la vanzari maxime in nisa! :)

  18. zamo.ca says:

    probabil cititorul a desenatadnotat fluturasi si inimioare :)

  19. Diana Coman says:

    Multumesc frumos. Da' eu sper pe termen lung sa nu ma inghesui intr-o nisa ca parca e prea bezna la loc asa de stramt :)

  20. Diana Coman says:

    Clar fluturasi si inimioare, ca alea lipsesc cu desavarsire altminteri :)

  21. [...] De la primul articol pana la ultimul, blogul acesta are 852 de zile, adica aproximativ 2 ani si 4 luni. Un interval suficient de indelungat pentru un doctorat aproape, dar care in termenii blogului de fata inseamna doar 241 de articole totalizand aproximativ 200 000 de cuvinte2, adica in medie 840 de cuvinte pentru fiecare articol, nici doua pagini de lucrare serioasa. Excluzand 7 articole care sunt de lungime intr-adevar mult mai mare decat restul, ramane media de 4953 cuvinte pentru un articol, deci cam o pagina. Privind cu ceva mai multa ingaduinta, pot spune desigur ca totusi totalul blogului reprezinta aproximativ 500 de pagini, adica o carte rezonabila ca marime. Are si ingaduinta rolul ei: sapa la radacina teoria lui “nu pot eu sa fac asta” si-i da la cap cu dovada concreta – “ai facut deja asta, si nici nu e prima data“. [...]

Leave a Reply